The Black Keys in de Heineken Music Hall (18-03-2011).

(18-03-2011) Op vrijdag 18 maart gaven The Black Keys een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Het Amerikaanse The Black Keys, bestaande uit zanger en gitarist Dan Auerbach en drummer/producer Patrick Carney die al negen jaar lang blues-rock spelen met een minimale bezetting. En al negen jaar lang staan zij garant voor een rauw en authentiek geluid.

De mannen afkomstig uit Akron, Ohio hebben al in het voorprogramma van Pearl Jam, Radiohead en Beck gestaan en speelden eerder de Melkweg en Paradiso plat. Ook waren ze een van de uitblinkers op Rockin’ Park en ook op Rock Werchter zette de band een waanzinnige show neer.

‘Dat Dan Auerbach een stem heeft waarmee je desnoods naar viér oorlogen kan, was op plaat al lang duidelijk: live was het zowaar nóg indrukwekkender. Het was bluesrock zoals die moét klinken, songs met grove korrel en gedrenkt in een stomende cocktail van alcohol, gesmolten rubber en woestijnzand’, volgens een recensie van Humo.

In 2002 verscheen het eerste album ‘The Big Come Up’. Ook de jaren daarna zaten de heren niet stil, want vele albums volgden, waarvan vooral ‘Attack and Release’ uit 2008, met hulp van producer Danger Mouse het meest succesvol was.

Onlangs kwam het zesde album ‘Brothers’ uit, welke alom wordt toegejuicht. Met dit album lijkt het gedaan met de anonimiteit van The Black Keys en zijn ze klaar om ook door het grote publiek in de armen te worden gesloten. Dit laatste album is bovendien vanaf 18 oktober verkrijgbaar inclusief bonusdisc ‘Live at Akron’ met daarop zes albumnummers zoals de band die voorafgaand aan de opnamen van het album live opnam in de eigen studio in Akron.

Support act van The Black Keys is het Limburgse DeWolff. Deze jonge rockhelden van Nederlandse bodem hebben o.a. op Pinkpop al laten zien een zeer waardige opener voor The Black Keys te zijn.

Foto’s: Richard van Egmond (http://www.rvefotografie.nl/)

The Black Keys in de HMH (18-03-2011).

The Black Keys in de HMH (18-03-2011).

The Black Keys in de HMH (18-03-2011).

The Black Keys in de HMH (18-03-2011).

The Black Keys in de HMH (18-03-2011).

The Black Keys in de HMH (18-03-2011).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.