Buma Harpen Gala 2011 (03-03-2011).

(03-03-2011) Gisteravond werden tijdens het Buma Harpen Gala 2011, de winnaars bekend gemaakt van de Buma Gouden-, Zilveren Harp, de Buma exportprijs en de prijs voor het beste Nederlandse lied. De prijzen werden dit jaar uitgereikt in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht. Yolanthe Sneijder-Cabau presenteerde dit prestigieuze muziekgala wederom dat live te volgen was bij de Tros op Nederland 1.

Veel bekende Nederlanders wisten voor deze grote muziekprijzen de rode loper voor het Vredenburg te vinden. Onder de genodigden waren o.a.; 3J’s, Ad Visser, Alain Clark, Ali B, Ben Cramer, Ben Saunders, Bergit Lewis, Blof, Boudewijn de Groot, Carel Kraaijenhof, Charlotte ten Brink, Corry Konings, Dean Saunders, Dries Roelvink, Ellen ten Damme, Gerard Cox, Frank Boeijen, Marlies Dekkers, Manuela Kemp, John Ewbank en nog vele anderen. Het gala had een bijzondere opening met opvallende nummers uit 2010. De nummers werden live uitgevoerd door de 3JS & Ellen ten Damme, The Opposites, Sieneke en Lange Frans & Thé Lau.

De Buma Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een prijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. Dit jaar vielen Nick&Simon, Tony Berk, Van Velzen en Kane in de prijzen en mochten ze allemaal de Gouden Harp in ontvangst nemen.

De Buma Zilveren Harp is bedoeld om jonge scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziek hebben geleverd. Caro Emerald, Frans Duijts en Sander van Doorn waren enorm blij met het ontvangen van deze grote prijs.

De Exportprijs van Buma Cultuur wordt jaarlijks toegekend aan de artiest die het meest succesvol is met Nederlands muziekcopyright in het buitenland. Wederom ging deze prijs naar de immens populaire Andre Rieu. Het Beste Nederlandse lied wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse artiest en componist(en) die geselecteerd zijn op basis van de best verkochte en meest gedraaide songs van het afgelopen jaar. Het beste Nederlandse lied ging opnieuw naar Caro Emerald voor haar nummer “A Night Like This”.

De prijzen werden uitgereikt door Boudewijn de Groot, Guus Meeuwis, Armin van Buuren, John Ewbank, Willem van Kooten en Wende. Tijdens de live-uitzending waren er verschillende gastoptredens van oud-harpen winnaars Bløf, Alain Clark en Jacqueline Govaert.

De winnaars:
Gouden Harp zijn gewonnen door Nick&Simon, Tony Berk, Van Velzen en Kane.
Zilveren Harp zijn gewonnen door Caro Emerald, Frans Duijts en Sander van Doorn.
Exportprijs is gewonnen door Andre Rieu.
Beste Nederlandse lied is gewonnen door Caro Emerald met het lied “A Night Like this”.

Buma Cultuur
Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor muziek uit Nederland. Het doel is enerzijds het aandeel op de Nederlandse markt te vergroten en anderzijds een hogere inkomstenstroom door het gebruik van Nederlands muziekauteursrecht op buitenlandse markten te stimuleren. Buma Cultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma.

Foto’s: RvE Fotografie (http://www.rvefotografie.nl)

Buma Harpen Gala 2011 Utrecht (03-03-2011).

Buma Harpen Gala 2011 Utrecht (03-03-2011).

Buma Harpen Gala 2011 Utrecht (03-03-2011).

Buma Harpen Gala 2011 Utrecht (03-03-2011).

Buma Harpen Gala 2011 Utrecht (03-03-2011).

Buma Harpen Gala 2011 Utrecht (03-03-2011).

Buma Harpen Gala 2011 Utrecht (03-03-2011).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.