Seabottom Jazzfestival in Agora Lelystad (26-03-2011).

(26-03-2011) Afgelopen vrijdagavond (25-03) en zaterdagavond (26-03) werd weer het jaarlijkse Seabottom Jazzfestival georganiseerd in het Agora Theater in Lelystad.

In de afgelopen 20 jaar is het Seabottom Jazzfestival uitgegroeid tot één van de grootste muzikaal evenement dat onlosmakelijk verbonden is met Lelystad en theater Agora. Tijdens de negentiende editie was er op vrijdag voor de liefhebbers een jazzconcert in de Scarlet Zaal, en op zaterdagavond een enorm jazzfestival dat losbarst met vele verschillende jazzmuziek stijlen.

De openingsavond was voor Rosenberg van Mullem. De jongste van de beroemde Rosenbergfamilie met de gitaristen Johnny (The Voice of Holland) en Mozes Rosenberg en Sani van Mullem, samen Joke Bruijs, Frits Landesbergen en Jeroen de Rijk en Casey’s Tenor Madness.

Voor de zaterdagavond stonden de volgende artiesten hun beste nummers te spelen; Cuby + Blizzards, Sharon Kips, Big Black & Beautiful, Pennyleen, Boris, Carmen Gomes inc, Ruben Hoeke Band, Swoolish, Lisa Lois, Parisien, Mariëlla Tirotto & The Blues Federation en nog velen anderen.

Big Black & Beautiful
Tijdens het optreden van Big Black & Beautiful Big wordt je meegenomen op een muzikale reis met Soulhits van o.a. The Pointer Sisters, The Three Degrees, Sister Sledge en Destiney’s Child. Het was een groot feest van meezingers, waarbij iedereen kon en mocht meezingen en swingen!

Boris
Boris laatste album ‘Live my life’ en de hitsingle ‘If you wanna roll with me’ van Boris gaan over jongensdromen. Hoe toepasselijk kan het zijn! De jonge Boris Titulaer is beïnvloed door grootheden als Prince, Micheal Jackson, Ottis Redding en Marvin Gaye. Na zijn tv succes bij Idols, liet hij zich niet in een hoek zetten en bepaalde zelf welke muzikale weg hij in wilde slaan. Nu manifesteert hij zich met succes in de jazz- en vooral de soulscene. Met zijn huidige band van louter vrienden is dit dan ook duidelijk te horen.

Cuby + Blizzards
Sinds Cuby met zijn band in 1965 de blues in Nederland introduceerden, zijn zij een begrip. En nog steeds staan ze voor volle zalen. In de jaren ’60 verkochten ze honderdduizenden LP’s en hitsingles als ‘Stumble and fall’, ‘Your body, not your soul’ en ‘Back home’, maar kregen nooit een gouden plaat. Tot nu hun laatste album ‘Cats Lost’, die de sfeer en emotie oproept van de legendarische voorgangers ‘Desolation’ (1966) en ‘Groeten Uit Grollo’ (1967). Waarbij Cuby bewijst dat dicht bij jezelf blijven de beste garantie voor succes is en blijft!

Hét succes van het Seabottom Jazzfestival 2010 was het optreden van een aantal Flevolandse artiesten met Cor Bakker. Toen met zijn BigBand, nu worden Sharon Kips, Inge McGee en Ineke Lammers begeleid door het Cor Bakker Kwartet

Lisa Lois
Op haar vierde jaar weet Lisa Lois (1987) al dat ze zangeres wilden worden. Daar ze vanaf haar twaalfde al in diverse bandjes speelt is het voor Lisa logisch te gaan studeren aan de Rockacademie in Tilburg, die ze echter verruilt voor de Herman Brood Academie in Utrecht. X-factor lijkt haar een goede plek om te laten zien wat ze kan. Haar warme, krachtige stemgeluid levert haar de winst op en een vette nummer 1 hit met de Leonard Cohen-klassieker ‘Hallelujah’. Inmiddels is haar debuutalbum ‘Smoke’ uit en goed ontvangen. Hierop is haar voorkeur voor pop, soul en blues goed te horen.

Voor de jazz- (muziek)liefhebbers is dit een waanzinnig jaarlijks terugkerend festival, waar vele verschillende jazz muziekstijlen voorbij komen. Mocht je dit jaar gemist hebben, hou dan je agenda vrij voor volgend jaar, zodat jij deze muziekbeleving ook kan ervaren.

Foto’s: Richard van Egmond (http://www.rvefotografie.nl/)

Seabottom Jazzfestival Lelystad (26-03-2011).

Seabottom Jazzfestival Lelystad (26-03-2011).

Seabottom Jazzfestival Lelystad (26-03-2011).

Seabottom Jazzfestival Lelystad (26-03-2011).

Seabottom Jazzfestival Lelystad (26-03-2011).

Seabottom Jazzfestival Lelystad (26-03-2011).

Seabottom Jazzfestival Lelystad (26-03-2011).

Seabottom Jazzfestival Lelystad (26-03-2011).

Seabottom Jazzfestival Lelystad (26-03-2011).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.