Station Lelystad.

Station Lelystad Centrum is het spoorwegstation van Lelystad, de hoofdstad van de Nederlandse provincie Flevoland. Het werd geopend op 28 mei 1988 als (voorlopig) eindpunt van de Flevolijn vanuit Weesp, die met ingang van 9 december 2012 als Hanzelijn verlengd is naar Zwolle.
©Richard van Egmond
Station Lelystad Centrum.
Klik op de foto voor een grotere versie.

Bekijk hier een grotere versie van de foto: https://goo.gl/4rJyST

Het station is gelegen op een viaduct en heeft nu vier sporen langs twee eilandperrons met een glazen overkapping. Architect van het station is Peter Kilsdonk, destijds werkzaam voor NS.
In 2008 begon de verbouwing van het station vanwege de verlenging van de Flevolijn als Hanzelijn naar Zwolle. Het station is daarom uitgebreid met een tweede eilandperron en twee sporen. Bij de bouw was al rekening gehouden met deze uitbreiding. Er lagen daarom drie viaducten, waarop in totaal vier sporen konden liggen. Het noordelijkste viaduct was in gebruik als fietspad. De verbouwing is inmiddels gereed en het station is nu in gebruik voor zowel Flevolijn als Hanzelijn.

Advertentie

5 gedachtes over “Station Lelystad.

  1. Prachtig die foto zo, en ja de hanzelijn, ben 1x al mee geweest tot aan Zwolle, maar dat was tijdens boekendag vrij reizen dus nog niks gezien van het mooie buiten,, te druk op de lijn, hahaha Dus dat wil ik zeker nog ene keertje doen en dan een dagje Zwolle of zo, of richting Harderwijk of Ermelo naar mijn familie als het rustig is op de trein.

    x

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.