Tango Passage Den Haag.

Argentijnse tango is een stijl in muziek, dans en poëzie die eind 19e eeuw ontstond aan de Río de la Plata (Buenos Aires en Montevideo). Uit de Argentijnse tango is de ballroomtango ontstaan. Ondanks dat de twee dansen overeenkomsten hebben, zijn het twee verschillende dansen.
©Richard van Egmond
Tango Passage Den Haag.
Klik op de foto voor een grotere versie.

De Passage in Den Haag is het oudste nog bestaande winkelcentrum van Nederland. Het werd in 1885 in gebruik genomen door de N.V. ‘s-Gravenhaagsche Passage Maatschappij, die mede werd gesticht door de bekende Hagenaar Petrus Josephus de Sonnaville (1830-1925), tevens één van de oprichters van het Kurhaus in Scheveningen. De oorspronkelijke passage uit 1885 loopt van de Spuistraat naar het Buitenhof. In 1929 is de Hofweg toegevoegd aan het wandelgebied. Het oudste gedeelte (de Spuistraat- en Buitenhof-arm) is gebouwd naar sterk vereenvoudigd ontwerp van de architecten Herman Wesstra jr. en J.C. van Wijk. Het is gebouwd volgens een internationale georiënteerde neorenaissancestijl, terwijl het latere deel richting Hofweg in een expressionistische stijl is gebouwd.

13 gedachtes over “Tango Passage Den Haag.

  1. Jij hebt deze foto heel mooi ingekleurd, ik zat al te kijken of ik mijn ouders kon ontdekken, gezien die ook dansen, dus ja alle info weer bekend, hahaha maar nee, ze staan er niet op 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.