Exposure.

Exposure is het zesde grootschalige landschapskunstwerk van de provincie Flevoland. Het beeld van bijna 26 meter hoog en 1.800 staven metaal, staat op de strekdam aan de kust van Lelystad en is ontworpen door de befaamde Britse kunstenaar Antony Gormley.
©Richard van Egmond
Exposure.
Klik op de foto voor een grotere versie.

17 september 2010 is Exposure officieel onthuld. Op de strekdam bij de Houtribsluizen in Lelystad, op de grens van water en nieuw landis in de zomer van 2010 het zesde landschapskunstwerk van Flevoland geplaatst. Het kunstwerk Exposure, ook wel de hurkende man genoemd, is ontworpen door de Engelse kunstenaar Antony Gormley. Het 26 m. hoge kunstwerk is gebouwd op de werkplaats van de firma Had Fab Ltd in Schotland. Gormley heeft voor dit bedrijf gekozen omdat de constructie van het kunstwerk doet denken aan een elektriciteitsmast, dat tot de hoofdtaak van de firma behoort. ‘Exposure‘ bestaat uit 1800 unieke profielen van thermisch verzinkt staal. Het verzinken van staal zorgt ervoor dat het materiaal langer houdbaar en dus duurzaam is. Voor het vervoer van het 60.000 kilo wegende kunstwerk naar Nederland zijn zeven vrachtwagens nodig.

Advertentie

12 gedachtes over “Exposure.

  1. Als ik op de foto klik, blijft het gewoon klein, maar wederom, prachtige foto, en ja dat kunstwerk, had ik al op tv gezien ook meerdere malen… 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

  2. Als je klikt op de foto op de homepagina van mijn website, klik je door naar de pagina zelf en daar is de foto een stuk groter. Maar als je dan klikt op de foto op de pagina wordt deze niet meer groter nee, dat klopt;-)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.