Witte Lelie.

Lelie (Lilium) is een geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de leliefamilie. Het geslacht telt meer dan honderd soorten, waarvan de meeste voorkomen op het Noordelijk Halfrond.
©Richard van Egmond
Witte Lelie.
Klik op de foto voor een grotere versie.

De planten uit het geslacht zijn vooral bekend als tuinplanten. Sommige soorten hebben eetbare bollen, welke bijvoorbeeld in China traditioneel als voedsel worden gekweekt. Voor sommige huisdieren, speciaal voor katten, kunnen zelfs kleine hoeveelheden plantenmateriaal dodelijk zijn.
De soorten uit het geslacht Lilium staan bekend als de ware lelies. Ze dienen onder andere als voedsel voor de larven van motten en vlinders uit de orde Lepidoptera.

Advertentie

12 gedachtes over “Witte Lelie.

 1. ja elke dag nog leren we
  maar ik had het in deze over fotograferen
  voorheen was het klik klik , die gin kapot , nu heb ik een wat betere camera , maar daar komt meer bij kijken , voorlopig staat het nog op de automaat 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Klopt, vroeger met je rolletjes was het heel anders. Nu kan je gelijk zien of de foto goed is en anders schiet je er gewoon nog 10 na;-) En anders hebben we altijd nog de nabewerking van de foto’s;-) Ja tijden zijn aardig veranderd.

  Geliked door 1 persoon

 3. kreeg gister bij mijn album , de melding dat ik met dat weer ook de camera anders in moet stellen 🙂 , zal best , ik moet er maar eens een regeachtige dag voor gaan zitten lezen
  geniet de zon

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.