Bataviahaven.

Bataviahaven in Lelystad is een modern passanten- en event haven centraal gelegen in het centrum van Nederland.
©Richard van Egmond
Bataviahaven Lelystad (28-02-2017).
Klik op de foto voor een grotere versie.

Lelystad
De eerste bewoners kwamen op 28 september 1967 en op 1 januari 1980 werd Lelystad een gemeente. De gemeente telt 76.796 inwoners (1 april 2016, bron: CBS). Tot aan de instelling van de provincie Flevoland op 9 januari 1986 was Lelystad niet provinciaal ingedeeld. Lelystad is vernoemd naar Cornelis Lely, de geestelijk vader van de Zuiderzeewerken. De huidige naam stond echter niet van het begin af aan vast. Toen in de jaren na de Tweede Wereldoorlog duidelijk werd dat de nog droog te leggen polders ook een bevolkings- en verzorgingscentrum zouden krijgen, werd her en der in de media gesuggereerd dat die plaats Flevostad zou gaan heten.

Advertentie

19 gedachtes over “Bataviahaven.

 1. Merci pour votre réponse, et j’aime tout simplement aiment cette lumière. Si moi-même plus de temps pour redonner à faire ce genre de photos. Espérons que cela est une bonne petite;-) français

  Like

 2. Ziet er prachtig uit zo, vanaf hier en in de avond heb ik het nog nooit gezien, alleen bij daglicht en IN de haven om vervolgens eventueel op de driemaster te klimmen en te gaan varen. https://stedemaeght.nl/ Wel 3x gedaan, 2x in party vorm afgehuurd, en 1x het uurtje zeilen tijdens de open waterfestival dagen.

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Elk jaar worden er weer nieuwe evenementen georganiseerd en ook zijn er veel passanten die langs varen en aanmeren. In de zomer ligt het goed vol met allerlei boten, dus dat is al goed om te zien. Ik zelf helaas nog nooit gevaren op z’n mooi schip, maar wie weet komt dat nog eens;-)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.