Canon Powershot G1X (27-02-2012).

(27-02-2012). Ondanks ik het professionele fotograferen een paar maanden geleden vaarwel gezegd heb kon ik gisteren mijn nieuwste speeltje ophalen in Urk bij CameraNU. Mijn nieuwste aanwinst is de Canon Powershot G1X geworden. Na 3 weken later dan de release datum die Canon had aangegeven, lag de camera toch echt op me te wachten. Hierbij een aantal beelden van de body van de camera en uiteraard zullen de beelden op deze blog verschijnen.

Dankzij een grote 14,3 Megapixel Canon CMOS-sensor, DIGIC 5-processor en exceptioneel 4x zoomobjectief, geeft de PowerShot G1 X je de controle en beeldkwaliteit van een SLR-camera in een compacte behuizing.

Kenmerken
– Grote 14,3 Megapixel CMOS, DIGIC 5, HS System
– Compact met 4x zoom; Intelligent IS
– 7,5 cm (3,0 inch) variangle LCD-scherm; OVF
– Volledig handmatig, RAW, DPP
– Full HD, HDMI
– High-speed Burst HQ – Smart Auto
– Groot assortiment accessoires
– HDR-modus en ND-filter
– Optionele onderwaterbehuizing voor 40 m

Groot 14,3 Megapixel Canon CMOS, DIGIC 5, HS System.
De grote CMOS-sensor van 18,7 x 14,0 mm (4:3) heeft dezelfde hoogte als een Canon DSLR APS-C-sensor. Gecombineerd met de DIGIC 5-beeldprocessor levert deze sensor prachtige DSLR-beeldkwaliteit met hoge ISO-waarden tot 12.800 voor ongelofelijk mooie beelden, zelfs bij zeer weinig licht. Met de grote sensor hebben fotografen meer controle over opnamen met veel diepte.

Compact, nauwkeurig 4x zoomobjectief; Intelligent IS.
Het compacte 28mm-groothoekobjectief met 4x optische zoom maakt gebruik van nauwkeurige Canon technologie en geavanceerde kennis van objectieven voor heldere beelden met een hoge resolutie. Het Intelligent IS System selecteert uit 7 opties de optimale modus voor de Optical Image Stabilizer om onscherpe foto’s door camerabewegingen te verminderen.

7,5 cm (3,0 inch) variangle LCD-scherm; OVF.
Het 920k-dots PureColor II VA LCD-scherm zorgt voor een heldere, gedetailleerde weergave van het onderwerp, waardoor je vanuit meerdere hoeken gemakkelijk opnamen kunt maken. Dankzij de metalen behuizing, een chassis van roestvrij staal en de optische zoeker kunnen fotografen met een gerust hart opnamen maken waarin hun eigen stijl tot uiting komt.

Uitstekende controle dankzij volledig handmatige bediening en RAW.
Bepaal zelf met de knop voor speciale belichtingscompensatie of de knoppen aan de voor- en achterkant, het aanpassen van opname-instellingen zoals diafragma, sluitertijd en witbalans. Dankzij een groot aantal handmatige modi, 14-bits RAW-bestanden en de nabewerkingsoptie heb je volledige controle over het eindproduct.

Full HD, HDMI.
Gebruik de speciale filmknop om superieure Full HD-films (1080p) op te nemen met 24 fps, optische zoom en stereogeluid. Geniet van de hoge afspeelkwaliteit op een HDTV via de HDMI-poort.

High-speed Burst HQ.
Leg snelle bewegingen vast met 4,5 fps in een reeks van 6 frames met volledige resolutie, dankzij de modus High-speed Burst HQ.

Smart Auto, Multi-area witbalans.
Smart Auto selecteert automatisch camera-instellingen uit 32 scènes voor een optimaal resultaat. Multi-area witbalans compenseert de aanwezigheid van meerdere lichtbronnen in een scène, voor natuurlijk ogende foto’s.

Groot assortiment accessoires.
Compatibel met een serie accessoires voor EOS System, inclusief Canon Speedlites en 58mm-filters bij gebruik van de objectieffilteradapter.

HDR-modus en ND-filter.
De High Dynamic Range-modus maakt opnamen van de scène bij verschillende belichtingen en combineert deze op de camera voor nog meer detail op foto’s met schaduwrijke en overbelichte gebieden. Met het ingebouwde 3-stops ND-filter kun je langere sluitertijden en grotere diafragma’s instellen voor scènes met veel licht.

Foto’s: Richard van Egmond gemaakt met een Iphone 4s (http://www.rvefotografie.nl/).

Canon Powershot G1X (27-02-2012).
Canon Powershot G1X (27-02-2012).
Canon Powershot G1X (27-02-2012).
Canon Powershot G1X (27-02-2012).

Een gedachte over “Canon Powershot G1X (27-02-2012).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.