Voor René in Carré (02-11-2010).

‘s Lands grootste entertainer Rene Froger viert zijn 50ste verjaardag groots in Carré.Gisteravond bracht de absolute top van de vaderlandse showbusiness een muzikale ode aan één van ’s lands grootste entertainers ooit; Rene Froger.
Rene Froger werd op 5 november 1960 geboren in Amsterdam en groeide op in de Amsterdamse wijk de Jordaan. Zijn vader (Bolle Jan), had een café in de Staatsliedenbuurt. Net als zijn muzikale ouders, die optraden als het duo Jan&Mien, begon ook Rene als kind al te zingen in het café van zijn vader. Als jongeman won hij een talentenjacht en als prijs mocht hij meedraaien met Ted de Braak en Mini & Maxi. In 1979 mocht Froger op kosten van zijn vader zijn eerste stappen zetten in de platenindustrie en nam hij zijn eerste single op “Disco a la carte”.

Foto’s: RvE Fotografie (www.rvefotografie.nl)
Alle foto’s in een slideshow zien? Klik dan hier (Slideshow)

Voor Rene in Carre 50ste verjaardag (02-11-2010).

De viering van zijn 50ste levensjaar vormt de voornaamste aanleiding voor de samenstelling van een zeer verrassend en indrukwekkend avondvullend muziekprogramma genaamd “Voor Rene in Carré”. Uiteraard werd een prachtige locatie in Amsterdam gevonden hiervoor. Koninklijk Theater Carré heeft van zich zelf al een warme en intieme atmosfeer, maar met de aanwezigheid van zijn familie, trouwste fans, talloze vrienden en relaties is dit een avond om nooit meer te vergeten.

Vele muzikale vrienden zetten hem in het zonnetje en brengen een muzikale ode aan de artiest die, tot op de dag van vandaag, zoveel betekent voor de Nederlandse muziek. Live met de René Froger Theaterband zingen zij hem op deze avond toe met zijn grootste hits van toen en nu.
Met o.a. Andre van Duin, Carel Kraayenhof, Danny de Munk, Danny Froger, Edsilia Rombley, Ernst Daniel Smid, Frans Bauer, Frogettes, Glennis Grace, Grant & Forsyth, Jeroen van der Boom, Karin Bloemen, Maxim & Didier Froger, Ruth Jacott & Sophie Grant.

Naast zijn familie en zijn vrienden, waren er ook veel bekende nederlandse aanwezig op zijn verjaardag zoals: Erik de Zwart, Prins Bernard Jr., Pieter van Vollenhove, Ronald en Bertina Koeman, Joop Braakhekke, Joke Bruijs, Estelle Gullit, Ivo Niehe, Barbara en Frits Barend, Jan des Bouvrie en nog vele andere.

Deze hele week staat in het teken van Rene zijn 50ste verjaardag. René Froger werd op 1 november al door radiozender 100% NL bekroond met de 100%NL Oeuvreprijs. Froger, die vrijdag 50 jaar wordt, is volgens de radiozender een van de grootste artiesten van Nederland, die zijn publiek keer op keer weet te raken. De Ouvreprijs werd voor het eerst uitgegeven en werd hem uitgereikt door goede vriendin Caroline Tensen. Gisteravond het verjaardagconcert in Carré, en vrijdag staat er nog een verrassende rondvaart te wachten door Amsterdamse grachten.

Uiteraard was er ook een verrassingsmoment voor Rene, niemand minder dan Andre van Duin bracht op een hilarische wijze zijn muziekteksten ten gehoren. Toen de zaal bijgekomen was van het lachen was het nu echt de buurt aan Rene zelf. Rene kon het maar moeilijk droog houden bij het dankwoord, waarbij hij natuurlijk zijn ouders bedankte. Verder bedankte hij zijn vrienden en vele fans, die al jaren achter hem stonden en staan.

Hoe kan je nou z’n pachtige avond afsluiten? Juist door met alle optredende artiesten het nummer “You’ve got a friend” te zingen.

Rene was enorm onder de indruk van alles en genoot samen met zijn familie van deze prachtige muzikale avond.

Voor Rene in Carre 50ste verjaardag (02-11-2010).

Voor Rene in Carre 50ste verjaardag (02-11-2010).

Voor Rene in Carre 50ste verjaardag (02-11-2010).

Voor Rene in Carre 50ste verjaardag (02-11-2010).

Voor Rene in Carre 50ste verjaardag (02-11-2010).

Voor Rene in Carre 50ste verjaardag (02-11-2010).

Voor Rene in Carre 50ste verjaardag (02-11-2010).

Voor Rene in Carre 50ste verjaardag (02-11-2010).

Voor Rene in Carre 50ste verjaardag (02-11-2010).

4 gedachtes over “Voor René in Carré (02-11-2010).

 1. Genoten van de hele serie, klasse gedaan, en
  de foto’s ook zo helder.
  Leuk om bij zoveel artiesten heel dichtbij te
  kunnen komen.
  Geniet er nog maar even na van

  gr. tineke

  Like

 2. @Tineke, het was idd een erg leuke avond, en mooi om op terug te kijken. Bedankt voor je reactie. Gr, Richard

  Like

 3. Hoi Richard mooie foto’s heb jij gemaakt echt helder en scherp
  ook leuk je gistere gezien te hebben tijdens het fotowerk in Carre waar we allebij voor kwamen ook zag ik dat wij met foto’s op de voorpagina stonden van NU.NL
  ik heb zelf rond de 150 foto’s op mijn site gepleurd en tot een volgend concert wie weet zien we elkaar weer groetjes Collega fotograaf @ http://www.freddiederoeck.nl

  Like

 4. @Freddie: Hallo Freddie, bedankt voor je reactie. Nu heeft inderdaad wat foto’s gebruikt in persstukken erg leuk allemaal. Ik ga nu eens kijken op jou website. Tot een volgende keer! Gr, Richard

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.